Projecten in Assendelft

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: eengezinswoning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk / beton
Bouwjaar: ca. 1931-1944

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: eengezinswoning met winkel
Bouwmethode: traditioneel metselwerk 
Bouwjaar: ca. 1910-1930


 

Assendelft is ongeveer 500 voor christus ontstaan en daarna uitgegroeid tot het langste lintdorp van Nederland. In de lintbebouwing zijn veel zogeheten kapbergen en stolpboerderijen te vinden. Elk met hun authentieke bouwelementen. Onlangs is Seandelft gebouwd en is hiermee de nieuwste wijk die valt onder Assendelft met maar liefst 4900 woningen. Daarbij opgeteld alle voorzieningen, is het de grootste uitbreidingswijk van Zaanstad Seandelft bestaat uit voornamelijk eengezinswoningen met verschillende uitstralingen. Over het algemeen gaat het hier echter wel om gelijke bouwmethoden. Er is hier veelvuldig gebruik gemaakt van betonbouw in combinatie met kalkzandsteen. Tijdens een bouwkundige keuring in Seandelft letten we altijd extra op thermische zettingen en krimpscheurtjes. Deze ontstaan wanneer bouwdelen verschillend van elkaar inkrimpen en uitzetten. Naast de bouwkundige keuringen, voeren we in Assendelft geregeld opleverkeuringen uit.

Waarom laat u een bouwkundige keuring uitvoeren:

U bent van plan om een nieuwe woning aan te schaffen en hebt een potentieel gevonden. Nu nog een keuring uitvoeren. Er zijn verschillende redenen waarom een keuring nodig kan zijn:

– Met de verkopend makelaar is een prijs overeengekomen. Hierin zijn nog een aantal ontbindende voorwaarde opgenomen. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een bouwkundige keuring met een maximale herstelpost. Komt uit de bevinding van de bouwkundige keuring een hogere herstelpost dan op voorhand is afgesproken, kan de koopovereenkomst aangepast of ontdaan worden.

– De bank eist een bouwkundig keuringsrapport om vast te stellen dat de woning als onderpand kan dienen ten behoeve van de te verstrekken hypotheek. Wanneer de bank een keuring eist, zijn de kosten van de keuring belasting aftrekbaar.

– Voor het verkrijgen van een nationale hypotheek garantie.

– Voor uzelf, om inzicht te krijgen in de staat van het pand dat u wilt aanschaffen.

 

Het inplannen van een keuring:

U kunt telefonisch een afspraak met ons maken of per mail. Daarnaast is het mogelijk via het offerteformulier een aanvraag te plaatsen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Samen bekijken we welk optie het beste bij uw wens past. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een herstelkostenoverzicht, dan nemen we dit meteen op. Per email ontvangt u van ons een offerte met hierin het adres dat gekeurd dient te worden en welke optie keuring er uitgevoerd wordt. Zodra de offerte is geaccordeerd  maken we een afspraak met de verkopend makelaar. In overleg met u bekijken we welk moment het gunstigst is. Wilt u zelf aanwezig zijn tijdens de keuring, dan is dit uiteraard mogelijk. We kunnen dan direct de eerste bevindingen doornemen.

 

Tijdens de bouwkundige keuring:

Tijdens de bouwkundige keuring bekijken we alle onderdelen die bij de woning horen.  Vloeren, wanden en plafonds worden beoordeelt op onder andere scheurvorming en vochtdoorslag. De staat van het dak wordt bekeken evenals de kruipruimte. We letten hierbij niet alleen op eventuele schades, ook de onderhoudsstaat wordt vast gesteld.  Hoewel een keuring een visuele waarneming is, kunnen we middels vochtmeters en lasserpassers zeer veel te weten komen over de staat van achterliggende constructies.

 

Na de bouwkundige keuring:

Direct na de keuring nemen we de eerste bevindingen door. Vervolgens stellen we een rapport op met hierin alle bevindingen, waar mogelijk onderbouwd met een advies. Het rapport is overzichtelijk per onderdeel opgesteld. Hierbij zijn de herstelkosten gelijk terug te vinden en onderbouwd. Het rapport ontvangt u ongeveer twee dagen na de keuring en is door een externe partij gevalideerd. Zo houden we de kwaliteit van onze dienst op een hoog niveau.

Net als de offerte, ontvangt u het bouwkundige keuringsrapport per mail. De factuur is hierbij ingevoegd. Heeft u nog vragen met betrekking tot het rapport, staat het u vrij om contact met ons op te nemen. We lichten uw vragen uiteraard toe.

 

overige informatie:

 

Een beknopte versie van een bouwkundig keuringsrapport.

Enkele voorbeelden van bevindingen tijdens een bouwkundige keuring.

Een overzicht van eerder uitgevoerde bouwkundige keuringen.