Projecten in Westzaan

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: eengezinswoning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk / beton
Bouwjaar: ca. 1995

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: hoekwoning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk / beton
Bouwjaar: ca. 1972

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: rijtjeswoning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk 
Bouwjaar: ca. 1962

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: hoekwoning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk 
Bouwjaar: ca. 1920

 

 

Net als Assendelft en Oostzaan is ook Westzaan ooit ontstaan als lintbebouwing. Westzaan werd in 1811 zelfstandig. Hiervoor was het onderdeel van Banne Westzaan. In het dorp zijn bouwwerken te vinden van architect Creutz en van Van der Streng. In het dorp is veel houtbouw te vinden en later opgetrokken woningen gebouwd in traditioneel metselwerk. Juist door de gemêleerde bouwmethode is Westzaan een erg leuk dorp om een bouwkundige keuring uit te voeren. Wanneer we een keuring in Westzaan uitvoeren staan we de ene keer in een pand uit de 18de eeuw om vervolgens naar een nieuwbouwwoning toe te rijden. Uiteindelijk heeft elke woning zo zijn eigenaardigheden. Naast bouwkundige keuringen, voeren we in Westzaan ook scheurmetingen uit. Middels de scheurmetingen kunnen we bepalen of panden stabiel zijn, of juist aan verzakken.

 

Waarom laat u een bouwkundige keuring uitvoeren:

U bent van plan om een nieuwe woning aan te schaffen en hebt een potentieel gevonden. Nu nog een keuring uitvoeren. Er zijn verschillende redenen waarom een keuring nodig kan zijn:

– Met de verkopend makelaar is een prijs overeengekomen. Hierin zijn nog een aantal ontbindende voorwaarde opgenomen. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een bouwkundige keuring met een maximale herstelpost. Komt uit de bevinding van de bouwkundige keuring een hogere herstelpost dan op voorhand is afgesproken, kan de koopovereenkomst aangepast of ontdaan worden.

– De bank eist een bouwkundig keuringsrapport om vast te stellen dat de woning als onderpand kan dienen ten behoeve van de te verstrekken hypotheek. Wanneer de bank een keuring eist, zijn de kosten van de keuring belasting aftrekbaar.

– Voor het verkrijgen van een nationale hypotheek garantie.

– Voor uzelf, om inzicht te krijgen in de staat van het pand dat u wilt aanschaffen.

 

Het inplannen van een keuring:

U kunt telefonisch een afspraak met ons maken of per mail. Daarnaast is het mogelijk via het offerteformulier een aanvraag te plaatsen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Samen bekijken we welk optie het beste bij uw wens past. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een herstelkostenoverzicht, dan nemen we dit meteen op. Per email ontvangt u van ons een offerte met hierin het adres dat gekeurd dient te worden en welke optie keuring er uitgevoerd wordt. Zodra de offerte is geaccordeerd  maken we een afspraak met de verkopend makelaar. In overleg met u bekijken we welk moment het gunstigst is. Wilt u zelf aanwezig zijn tijdens de keuring, dan is dit uiteraard mogelijk. We kunnen dan direct de eerste bevindingen doornemen.

 

Tijdens de bouwkundige keuring:

Tijdens de bouwkundige keuring bekijken we alle onderdelen die bij de woning horen.  Vloeren, wanden en plafonds worden beoordeelt op onder andere scheurvorming en vochtdoorslag. De staat van het dak wordt bekeken evenals de kruipruimte. We letten hierbij niet alleen op eventuele schades, ook de onderhoudsstaat wordt vast gesteld.  Hoewel een keuring een visuele waarneming is, kunnen we middels vochtmeters en lasserpassers zeer veel te weten komen over de staat van achterliggende constructies.

 

Na de bouwkundige keuring:

Direct na de keuring nemen we de eerste bevindingen door. Vervolgens stellen we een rapport op met hierin alle bevindingen, waar mogelijk onderbouwd met een advies. Het rapport is overzichtelijk per onderdeel opgesteld. Hierbij zijn de herstelkosten gelijk terug te vinden en onderbouwd. Het rapport ontvangt u ongeveer twee dagen na de keuring en is door een externe partij gevalideerd. Zo houden we de kwaliteit van onze dienst op een hoog niveau.

Net als de offerte, ontvangt u het bouwkundige keuringsrapport per mail. De factuur is hierbij ingevoegd. Heeft u nog vragen met betrekking tot het rapport, staat het u vrij om contact met ons op te nemen. We lichten uw vragen uiteraard toe.

 

overige informatie:

 

Een beknopte versie van een bouwkundig keuringsrapport.

Enkele voorbeelden van bevindingen tijdens een bouwkundige keuring.

Een overzicht van eerder uitgevoerde bouwkundige keuringen.