Projecten in Zaandam

 

Twee onder één kapwoning Zaandam (6)

Vooropname – Bouwexploit

Woningtype: twee onder één kapwoning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk
Bouwjaar: 1880 – 1900

 

Vrijstaande houten woning Zaandam (8)

Bouwkundige keuring

Woningtype: vrijstaande woning
Bouwmethode: traditioneel houten gebinten. 
Bouwjaar: 1996

 

Bouwkundige keuring en omgevingsaanvraag

Woningtype: appartementen
Bouwmethode: traditioneel metselwerk
Bouwjaar: ca. 1910

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: Vrijstaande woning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk met mansardekap
Bouwjaar: ca. 1906

 

Omgevingsaanvraag

Woningtype: voormalig winkelpand
Bouwmethode: traditioneel metselwerk
Bouwjaar: ca. 1906-1930

 

Bouwkundige keuring

Woningtype: Dijk woning
Bouwmethode: traditioneel metselwerk
Bouwjaar: ca. 1780

 

Bent u van plan een huis te kopen of te verkopen in Zaandam, dan kan een bouwkundig keuringsrapport u helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Vooral in Zaandam is het belangrijk dat de inspecteur die de woning gaat opnemen bekend is met de bouwperiode van de woning. Zo hebben de oudere woningen funderingen op houten palen. En daar kan nogal veel verschil in kwaliteit in zitten. Is de woning destijds op een weiland gebouwd of juist op een gedempte sloot. En wat te denken van de grondwaterstanden. De bouwkundig inspecteur kan aan de hand van scheuren bepalen wat de oorzaak van het probleem is en hoe er gehandeld dient te worden. Het is duidelijk  dat kennis van de Zaanse bouw belangrijk is. Wij hebben kennis van niet alleen de huidige bouwmethode maar ook de inmiddels historische bouwwijzen.

 

Waarom laat u een bouwkundige keuring uitvoeren:

U bent van plan om een nieuwe woning aan te schaffen en hebt een potentieel gevonden. Nu nog een keuring uitvoeren. Er zijn verschillende redenen waarom een keuring nodig kan zijn:

– Met de verkopend makelaar is een prijs overeengekomen. Hierin zijn nog een aantal ontbindende voorwaarde opgenomen. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een bouwkundige keuring met een maximale herstelpost. Komt uit de bevinding van de bouwkundige keuring een hogere herstelpost dan op voorhand is afgesproken, kan de koopovereenkomst aangepast of ontdaan worden.

– De bank eist een bouwkundig keuringsrapport om vast te stellen dat de woning als onderpand kan dienen ten behoeve van de te verstrekken hypotheek. Wanneer de bank een keuring eist, zijn de kosten van de keuring belasting aftrekbaar.

– Voor het verkrijgen van een nationale hypotheek garantie.

– Voor uzelf, om inzicht te krijgen in de staat van het pand dat u wilt aanschaffen.

 

Het inplannen van een keuring:

U kunt telefonisch een afspraak met ons maken of per mail. Daarnaast is het mogelijk via het offerteformulier een aanvraag te plaatsen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Samen bekijken we welk optie het beste bij uw wens past. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een herstelkostenoverzicht, dan nemen we dit meteen op. Per email ontvangt u van ons een offerte met hierin het adres dat gekeurd dient te worden en welke optie keuring er uitgevoerd wordt. Zodra de offerte is geaccordeerd  maken we een afspraak met de verkopend makelaar. In overleg met u bekijken we welk moment het gunstigst is. Wilt u zelf aanwezig zijn tijdens de keuring, dan is dit uiteraard mogelijk. We kunnen dan direct de eerste bevindingen doornemen.

 

Tijdens de bouwkundige keuring:

Tijdens de bouwkundige keuring bekijken we alle onderdelen die bij de woning horen.  Vloeren, wanden en plafonds worden beoordeelt op onder andere scheurvorming en vochtdoorslag. De staat van het dak wordt bekeken evenals de kruipruimte. We letten hierbij niet alleen op eventuele schades, ook de onderhoudsstaat wordt vast gesteld.  Hoewel een keuring een visuele waarneming is, kunnen we middels vochtmeters en lasserpassers zeer veel te weten komen over de staat van achterliggende constructies.

 

Na de bouwkundige keuring:

Direct na de keuring nemen we de eerste bevindingen door. Vervolgens stellen we een rapport op met hierin alle bevindingen, waar mogelijk onderbouwd met een advies. Het rapport is overzichtelijk per onderdeel opgesteld. Hierbij zijn de herstelkosten gelijk terug te vinden en onderbouwd. Het rapport ontvangt u ongeveer twee dagen na de keuring en is door een externe partij gevalideerd. Zo houden we de kwaliteit van onze dienst op een hoog niveau.

Net als de offerte, ontvangt u het bouwkundige keuringsrapport per mail. De factuur is hierbij ingevoegd. Heeft u nog vragen met betrekking tot het rapport, staat het u vrij om contact met ons op te nemen. We lichten uw vragen uiteraard toe.

 

overige informatie:

 

Een beknopte versie van een bouwkundig keuringsrapport.

Enkele voorbeelden van bevindingen tijdens een bouwkundige keuring.

Een overzicht van eerder uitgevoerde bouwkundige keuringen.